Peter Bosz: ‘Je speelt ook om het publiek te vermaken’

Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 20 november 2016 17:28 – Bron: FOX Sports

1477821393

Ajax won zondagmiddag overtuigend met 5-0 van NEC tot grote tevredenheid van Peter Bosz. “Ik heb van ons elftal in zijn totaliteit genoten. Ik vond dat we wel aardig speelden”, aldus de oefenmeester in gesprek met FOX Sports. “We begonnen niet eens goed aan de wedstrijd, en op het einde ging het als een nachtkaars uit. Jammer dat je er niet nog eentje bijprikt aan het einde. Dan gaan ze toch met dat gevoel naar huis. Tussenin heb ik een goed Ajax gezien.”

Hij is blij dat het publiek heeft kunnen genieten. “Als je de oehs en aahs in het stadion hoort in dit stadion word je daar blij van. Je speelt om te winnen, maar ook om het publiek te vermaken. Voor de manier waarop we druk zetten als we de bal kwijt waren, beviel me erg goed. Doe je dat niet goed, kan het gevaarlijk worden tegen NEC. Toen we dat goed gingen doen konden ze bijna geen counter meer plaatsen.”

Dolberg was de grote man aan de kant van Ajax door voor rust een loepzuivere hattrick te maken. Bosz heeft genoten van de Deense goalgetter. “Hij verbaast zelfs mij af en toe nog wel. Als je naar de eerste goal kijkt. Bij een stuiterbal hard door het midden gespeeld, haalt hij in een keer de stuit en de snelheid eruit. Dat vond ik misschien wel mooier dan hoe hij hem afmaakte.”  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.