Peter Bosz persco EL

Peter Bosz: ‘Kopenhagen is een goede ploeg’

Ajax werd twee weken geleden gekoppeld aan FC Kopenhagen in de achtste finales van de Europa League. Daar het ook clubs als AS Roma, Manchester United of Olympique Lyon had kunnen loten, lijkt de Deense opponent op het eerste gezicht een gunstige tegenstander. Echter werd al snel in de statistieken gedoken en bleek dat Kopenhagen dit seizoen pas één officiële wedstrijd heeft verloren, en het ook redelijk standhield in de Champions League. Weet ook Peter Bosz: “Kopenhagen is een goede ploeg.”

Tijdens de persconferentie in aanloop naar de wedstrijd spreekt de hoofdtrainer van Ajax over de kracht van FC Kopenhagen, de club waar oud-Ajacied Nicolai Boilesen actief is. “Zij spelen anders dan wij gewend zijn. Ze zijn fysiek sterk en spelen zo ongeveer het spel dat Groningen zondag ook tegen ons speelde. Wij moeten ons daar tegen wapenen.” Bosz vindt dat zijn ploeg er verdedigend goed opstaat. “Wij zijn defensief ook sterk. Ik hoop niet dat het heel verdedigend wordt, want daar houden we niet van. Maar als Ajax speelt, is het nooit een verdedigende wedstrijd. Wij hebben de tegenstander goed geanalyseerd, maar we moeten ons eigen spel spelen.”

Toch moet Bosz in de achterhoede flink sleutelen in zijn opstelling. Joël Veltman en Davinson Sánchez zitten een wedstrijd schorsing uit, en zijn normaal een vaste waarde in de basis. Verder is het afwachten hoe Nick Viergever en Jairo Riedewald zich houden. Beiden zijn pas net weer fit verklaard. Toch deed Bosz een boekje open over de invulling. “Kenny Tete gaat op rechts spelen en Matthijs de Ligt rechts centraal in de verdediging. Dat zijn de logische vervangers voor de geschorsten. Ik heb het volledige vertrouwen in Matthijs.”

Vermoedelijke opstelling Ajax:
Onana; Tete, De Ligt, Viergever, Sinkgraven; Klaassen, Schöne, Ziyech; Traoré, Dolberg en Younes

Bron:
Ajaxinside.nl

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.