Peter Bosz: ‘Nouri heeft nog een weg af te leggen’

Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 26 oktober 2016 21:21 – Bron: FOX Sports

Peter Bosz reageerde na afloop van de 1-6 bekerzege op Kozakken Boys tevreden. “Je mist eerst twee grote kansen. Dan denk je ‘het zal toch niet zo’n avond worden’, maar na dertig minuten was het 3-0 en was de wedstrijd gespeeld”, aldus de oefenmeester in gesprek met FOX Sports. Hij legde ook uit waarom Anwar El Ghazi al in de rust werd gewisseld. “Hij is ziek geweest. Na 45 minuten was het gespeeld, dus vond ik dat hij lekker moest gaan douchen en verder kon herstellen.”

Bosz is niet alleen blij met de uitslag en de prestaties van zijn jonge ploeg in het veld, maar ook met het feit dat de ziekenboeg niet gevuld werd. “Ik ben opgelucht dat we de schoppen ontweken. Ze wilden op een gegeven moment wel wat tikkies uitdelen, want ze liepen achter de bal aan natuurlijk”, stelt de hoofdtrainer van Ajax. “Ik heb paar tackles gezien waarbij ik m’n hart vasthield. Dit zijn wedstrijden waarbij je niet geblesseerd moet raken.”

Tot slot ging het nog over de smaakvaker van de avond: Abdelhak Nouri. “Hij is hele goede jongen en een hele goede voetballer. Hij ziet het spel heel snel. Dat moet hij ook, want hij steekt fysiek natuurlijk anders in elkaar dan bijvoorbeeld een Bazoer. Het is een uitstekende speler, maar dit is wel een ander niveau dan waar hij uiteindelijk behoort te voetballen, dus hij heeft nog een weg af te leggen.”  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.