Peter Bosz: ‘Nummer één in de poule worden’

Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 24 november 2016 09:17 – Bron: Ajax.nl

1473931478

Ajax neemt het donderdagavond in de Europa League op tegen Panathinaikos. De Grieken maken nog een minimale kans op Europese overwintering terwijl Ajax al geplaatst is. “Voor mij staat voorop dat we willen winnen en nummer één in de poule willen worden”, vertelt Peter Bosz tijdens de persconferentie. “Vervolgens heb je ook te maken met de ontwikkeling van de speelstijl. Om die te verbeteren moet je veel in dezelfde samenstelling spelen.”

Toch voert Bosz, al dan niet noodgedwongen, een aantal wijzigingen door in zijn elftal. “Ik heb al vaker gezegd dat we meer dan elf spelers hebben. De jongens moeten ook regelmatig hun minuten pakken. Een aantal wil ik ook gewoon op dit niveau actief zien”, aldus de oefenmeester die een grote inzet verwacht van zijn elftal. “Bij de jongens die tegen Kozakken Boys speelden heb ik geen greintje teleurstelling kunnen ontdekken. Ze hebben fantastisch gespeeld. Als je tegen Kozakken Boys zo’n geweldige wedstrijdinstelling kunt opbrengen, moet dat tegen Panathinaikos geen probleem zijn.”

De Griekse oppononent speelde al drie weken geen wedstrijd meer. Is dat voor- of een nadeel? “Juist het feit dat ze drie weken geen officiële wedstrijden hebben gespeeld, maakt het lastig in te schatten wat we moeten verwachten. Maar we bereiden ons gewoon voor op wat we weten van ze. Ze hebben een oefenwedstrijd gespeeld, maar daar zijn geen beelden van. We weten wel met wie ze hebben gespeeld. Verder weten we dat ze de ene keer met vijf verdedigers, drie middenvelders en twee aanvallers spelen. Soms hanteren ze ook gewoon 4-3-3.”

Vermoedelijke opstelling Ajax:

Onana; Tete, De Ligt, Viergever, Dijks; Van de Beek, Schöne, Nouri; Traoré, Cassierra en Cerny  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.