Peter Bosz interview EL

Peter Bosz: ‘De overwinning zat er niet in’

Peter Bosz is teleurgesteld over verliezen van de finale van de Europa League. Toch blikte hij na afloop vooral realistisch terug op de wedstrijd.  “Als je gewoon eerlijk bent, dan heeft de overwinning er vandaag niet ingezeten”, aldus de oefenmeester na afloop van de 0-2 nederlaag tegen Manchester United in gesprek met FOX Sports.

Bosz analyseerde de wedstrijd en zag dat ook Manchester United niet tot uitgespeelde kansen kwam. “Wij moesten ervoor zorgen dat we zo snel mogelijk aan het voetballen kwamen. Vanuit een ingooi op onze eigen helft lag de bal opeens binnen”, doelt hij op de openingstreffer van Paul Pogba. “In de tweede helft ligt de bal er alweer snel in, weer een klutsbal. Het is dus allemaal niet uit goed voetbal voortgekomen.”

Hoe groot de teleurstelling ook is, probeert Bosz het positief te bekijken. Al heeft na afloop weinig gezegd in de kleedkamer. “Iedereen zat met een teleurstelling in het hoofd. Dan moeten ze ook nog naar voren toe”, doelt hij op de medaille uitreiking. “Maar ik heb wel gezegd dat ze dat met hun kop omhoog moeten doen. Als je naar onze Europese campagne kijkt, dan moeten we zo wel zo onze medaille ophalen.”

Bron:
FOX Sports

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.