Peter Bosz: ‘We begonnen rampzalig’

Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 15 september 2016 23:43 – Bron: FOX Sports

1473931478

Peter Bosz blikte na afloop van de zege op Panathinaikos reëel terug op de wedstrijd. “We begonnen rampzalig”, aldus de hoofdtrainer van Ajax in gesprek met FOX Sport. “Daar was de ploeg ondersteboven van. Pas toen we meer durfden te voetballen, kregen we grip op de wedstrijd. We wisten dat zij fanatiek zouden beginnen, maar dat ze dat niet zouden volhouden.”

Ajax kwam al na vijf minuten op achterstand dankzij een doelpunt van Marcus Berg. Daaraan vooraf bokste doelman André Onana de bal in de voeten van de tegenstander die Berg vrij voor de goal zette. Toch wil Bosz zich niet al te kritisch uitlaten over Onana. “Nee, hij weet zelf dat hij fout zat. Ik neem aan dat hij hiervan leert. Hij is nog jong, dus dat komt wel goed.”

Ajax herpakte zich na de tegengoal en nam een 1-2 voorsprong in handen. Echter kwamen er nog zes minuten blessuretijd bij. “Zij gingen alles of niets spelen, lange mensen mee naar voren en dan die altijd een keer goed vallen. En hij viel goed uit een vrije trap waar wij niet goed dekten, maar hij kopte de bal recht door het midden. Als hij ‘m in de hoek kopt, speel je misschien nog gelijk ook en dat was onnodig geweest.”  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.