Peter Bosz: ‘We hadden de wedstrijd moeten beslissen’

Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 18 december 2016 20:08 – Bron: FOX Sports

1477821393

Ajax speelde zondagmiddag haar laatste competitiewedstrijd van het kalenderjaar 2016 tegen PSV. In Amsterdam werd het 1-1 tot grote teleurstelling van Peter Bosz. “Het resultaat is zeer teleurstellend. Wij maakten de meeste aanspraak op de overwinning”, zegt hij in gesprek met FOX Sports. “We hebben vandaag het Ajax gezien dat we graag willen zien, alleen moeten we meer scoren. Die kansen hebben we wel gehad.”

Er waren een aantal felle duels waarbij de scheidsrechter de grens bepaalde. Die rekte hij vaak ver op. “Wij hebben ons niet laten afbluffen door PSV. De scheidsrechter bepaalt de grens. Dat was een aantal keren ver. Te ver? Daar hoor je mij niet over. We moeten naar onszelf kijken. Wij hebben de kansen gehad en hadden de wedstrijd allang moeten beslissen. We hebben goed gespeeld, goed verdedigd en het is jammer dat we het niet wisten af te maken.”

Het jaar 2016 zit erop en dus blikte Bosz ook kort terug op zijn eerste half jaar als hoofdtrainer van Ajax. “We hebben een moeilijke start gehad, in de voorbereiding al. Daar haalden we geen goed resultaat, maar speelden we ook niet goed. We zijn op een gegeven moment punten gaan halen, beter gaan spelen en steeds meer gaan spelen zoals we dat graag zien. Dat hebben we vandaag ook weer laten zien.” Ajax moet de tweede seizoenshelft een gat dichten naar Feyenoord. “Dat zijn ze hier gewend.”  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.