Peter Bosz: ‘We moeten echt goed spelen’

Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 23 februari 2017 09:26 – Bron: Ajax.nl

1473931478

Ajax neemt het donderdagavond op in de Europa League tegen Legia Warschau. Na het 0-0 gelijkspel in Polen moeten de Amsterdammers voor eigen publiek winnen om zich te plaatsen voor achtste finales. Dat gebeurt in een uitverkochte Amsterdam ArenA. Ajax kende een goede generale tegen Vitesse door met 0-1 te winnen in Arnhem afgelopen weekend, terwijl Legia Warschau van een laagvlieger in de Poolse competitie onderuit ging.

Toch waakt Bosz voor onderschatting. “Wij zullen echt goed moeten spelen om de wedstrijd te winnen”, stelt de hoofdtrainer van Ajax in aanloop naar het Europese avondje. “Het stomste wat wij zouden kunnen doen is Legia onderschatten. Het is niet voor niets de kampioen van Polen, een ploeg met veel fysieke kracht bovendien.” Een van de spelers die de kar moet trekken is Davy Klaassen, die in goede vorm steekt. “Het gaat nu lekker. Ik voel me sterk, ben belangrijk en scoor veel. Ja, daar ben ik wel tevreden over.”

De aanvoerder zat naast Bosz tijdens het perspraatje en ging in op de kritiek die ploeggenoot Kasper Dolberg krijgt. “Dat is misschien gericht op het doelpunten maken. Maar hij geeft ook assists, houdt ballen vast en weet precies wanneer hij een aanspeelpunt moet zijn. In het begin van het seizoen was iedereen vol lof. Je merkt dat mensen nu wat anders tegen Kasper aan zijn gaan kijken, maar voor ons doet-ie het nog steeds hartstikke goed. Ik vind de kritiek soms een beetje overdreven.”

Justin Kluivert speelde dinsdag mee met Ajax O19, en daarom is er een plek voor David Neres in de selectie. Bosz gaat wel voorzichtig met hem om. “Hij is amper een week hier. Je moet je voorstellen dat het echt enorme veranderingen voor zo’n jongen zijn. Vanuit Zuid-Amerika naar Nederland, dat is nogal wat. De temperatuur, de manier van spelen, allemaal nieuwe gezichten.” Ajax moet het tegen Legia Warschau stellen zonder de geblesseerde Daley Sinkgraven. Bovendien ontbreekt Kenny Tete wegens een schorsing.

Vermoedelijke opstelling Ajax:

Onana; Veltman, Sánchez, Riedewald, Viergever; Klaassen, Schöne, Ziyech; Traoré, Dolberg en Younes  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.