Peter Bosz: ‘We moeten veel meer scoren’

Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 12 februari 2017 17:52 – Bron: FOX Sports

1477821393

Peter Bosz is gematigd tevreden over de 2-0 zege van Ajax op Sparta. “Achteraf gezien hebben we wel gemakkelijk en zakelijk gewonnen”, stelt hij in gesprek met FOX Sports. “In de eerste helft hadden we de controle zonder veel kansen te krijgen, maar lieten we Sparta wel lopen. Je zag dat zij steeds vermoeider raken. Na de 2-0 moeten we veel meer scoren, want toen hebben we de kansen wel gehad. Maar we schieten ze niet binnen.”

Verder ging het over de terugkeer van Bertrand Traore die in de 45e minuut de score opende. “Hij leed in het begin een paar keer slordig balverlies, maar ik was blij met die goal vlak voor rust”, aldus Bosz die reageert op de kritiek op de buitenspelers van Ajax. “Het is deels mijn schuld dat ze naar binnen trekken, omdat ik een rechtspoot op links zet en andersom. Maar ze moeten het veld langer breed houden. Traoré en Younes zijn spelers die op de vierkante meter een speler uit kunnen spelen. Maar je moet niet voorspelbaar worden.”  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.