Peter Bosz: ‘We mogen van geluk spreken’

Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 03 augustus 2016 22:37 – Bron: Ziggo Sport

1467968342

Peter Bosz is blij dat Ajax de volgende voorronde Champions League heeft gehaald. Opgelucht is hij niet. “Dat klinkt gek, maar ik mij niet druk om de buitenwacht. Dan vreet ik mezelf alleen maar op. Ik heb lang geleden geleerd dat niet meer te doen”, aldus de hoofdtrainer van Ajax tegen Ziggo Sport. Hij legde ook zijn keuze voor het 3-5-2 systeem nog eens uit. “Ik vind dat Ajax meerdere systemen moet kunnen spelen, zeker internationaal. De uitvoering was slecht, dat kunnen wij veel beter.”

Over het spel was de Apeldoorner dus niet tevreden, maar met het resultaat des te meer. “Het voetbal vond ik slecht, absoluut. Het was helemaal niet nodig. We kregen heel veel ruimte om op te bouwen, maar het tempo lag te laag, terwijl de vrije man wel gevonden kon worden.” PAOK werd gevaarlijk en creëerde een aantal goede kansen. “Je ziet dat zij op de counter loeren en daar goed in zijn. We mogen van geluk spreken dat zij er in de eerste helft niet twee bij prikken.”

Bosz vindt niet dat de keuze voor het systeem het slechte spel heeft veroorzaakt. “Ik vond dat we de grip hadden. De kansen die zij kregen, had met onze slordigheid te maken, zij speelden ons niet weg. Ik ben niet geschrokken, maar was blij dat het in de rust 1-1 stond. We zijn hier gekomen om door te gaan en dat is gelukt, het was zeker niet mooi, maar we zitten in de volgende ronde.”  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.