Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 03 augustus 2016 22:37 – Bron: Ziggo Sport

Peter Bosz is blij dat Ajax de volgende voorronde Champions League heeft gehaald. Opgelucht is hij niet. “Dat klinkt gek, maar ik mij niet druk om de buitenwacht. Dan vreet ik mezelf alleen maar op. Ik heb lang geleden geleerd dat niet meer te doen”, aldus de hoofdtrainer van Ajax tegen Ziggo Sport. Hij legde ook zijn keuze voor het 3-5-2 systeem nog eens uit. “Ik vind dat Ajax meerdere systemen moet kunnen spelen, zeker internationaal. De uitvoering was slecht, dat kunnen wij veel beter.”

Over het spel was de Apeldoorner dus niet tevreden, maar met het resultaat des te meer. “Het voetbal vond ik slecht, absoluut. Het was helemaal niet nodig. We kregen heel veel ruimte om op te bouwen, maar het tempo lag te laag, terwijl de vrije man wel gevonden kon worden.” PAOK werd gevaarlijk en creëerde een aantal goede kansen. “Je ziet dat zij op de counter loeren en daar goed in zijn. We mogen van geluk spreken dat zij er in de eerste helft niet twee bij prikken.”

Bosz vindt niet dat de keuze voor het systeem het slechte spel heeft veroorzaakt. “Ik vond dat we de grip hadden. De kansen die zij kregen, had met onze slordigheid te maken, zij speelden ons niet weg. Ik ben niet geschrokken, maar was blij dat het in de rust 1-1 stond. We zijn hier gekomen om door te gaan en dat is gelukt, het was zeker niet mooi, maar we zitten in de volgende ronde.”