Peter Bosz: ‘We voetbalden slecht’

Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 23 oktober 2016 16:55 – Bron: FOX Sports

1474450856

Peter Bosz is niet blij met het spel dat Ajax zondag liet zien in De Klassieker. “Het was niet best. Waar dat aan lag? Aan onszelf. We voetbalden slecht en raakten snel de bal kwijt. De ruimte lag vaak aan de andere kant en daar maakten we geen gebruik van”, aldus de hoofdtrainer van Ajax tegenover FOX Sports. “Wij hebben spelers die het vermogen hebben om het spel te verplaatsen, maar dat kwam er niet uit.”

Ajax had het niet makkelijk in De Kuip en Bosz vond dat zijn ploeg weinig frisheid uitstraalde. “Ik wil het niet als excuus aanvoeren, maar wij hebben met veel dezelfde spelers veel wedstrijden achterelkaar gespeeld. Dat begint zich nu wel te voelen”, stelt de oefenmeester. “Dat zag je bij Ziyech die kramp kreeg en ik vond een paar andere jongens vermoeid ogen. We waren niet fris.”

Al met al kan Bosz leven met het 1-1 gelijkspel tegen Feyenoord. “Ja, absoluut. Want als je de hele wedstrijd ziet, kan ik daar zeker mee leven. Natuurlijk is het jammer dat het vlak voor tijd misgaat”, doelt hij op de late gelijkmaker van Dirk Kuyt. Bosz had daarna nog het idee dat Ajax de wedstrijd nog kon winnen, maar dat gebeurde niet. “Wij kregen na de 1-1 nog wel de betere kansen met Dolberg en El Ghazi.”  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.