Peter Bosz: ‘We wilden voor die tweede gaan’

Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 23 februari 2017 22:13 – Bron: FOX Sports

1477821393

Peter Bosz is bij dat Ajax de achtste finales van de Europa League heeft gehaald. Al was het met de hakken over de sloot, want het bleef tot en met het laatste fluitsignaal spannend. “Op het einde voelde ik me niet meer rustig. Je weet dat, als zij de gelijkmaker maken, je eruit ligt. We wilden zelf voor die tweede gaan, dat hebben we tot het einde toe gedaan. Maar als de goal niet valt, blijft het billenknijpen tot het eind.”

Over het spel is de hoofdtrainer van Ajax gematigd tevreden. “We begonnen niet goed aan de wedstrijd”, stelt hij in gesprek met FOX Sports. “Pas nadat we meer initiatief durfden te nemen van achteruit, vond ik dat het beter ging. In de tweede helft scoorden we een goede goal. We waren de hele wedstrijd wel de bovenliggende partij, maar zij waren gevaarlijk in de counter. Dat wisten we ook van te voren. Over het algemeen ging het goed, maar het gaat op dit niveau om een paar momentjes.”

Bosz wisselde slechts één keer. Hij bracht Abdelhak Nouri voor Kasper Dolberg. “Waarom ik Dolberg wisselde? Ik vond dat hij niet goed speelde. Aan het einde van de wedstrijd zorgde hij niet meer voor balbezit. Hij was niet balvast genoeg. Hij reageerde in plaats van te anticiperen. Dat is vaak een teken van vermoeidheid. Met de meer beweeglijke Traoré dachten we dat we gevaarlijker zouden zijn tegen die twee grote centrale verdedigers. Na die wissel kregen we ook meer grip op de wedstrijd.”  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.