Peter Bosz: ‘We zijn op de goede weg’

1467023793

Ajax speelde woensdag een tweetal oefenduels. Zo werd er gewonnen van AS Beziers en later op de avond gelijkgespeeld tegen Olympique Marseille. “Het is voor ons een goede dag”, zegt Peter Bosz tegen Ajax TV. “De tweede wedstrijd heb ik een Ajax gezien waar we naartoe willen. Dat hoog druk zet, goed voetbal laat zien en kansen creëert. Het gaat nog niet altijd goed. We zetten soms druk waarbij net een seconde te laat komen. Dan zij spelen zij zich er doorheen, maar ik heb de weg omhoog gezien. Over het algemeen is het een goede dag geweest.”

Het feit dat Ajax eindelijk haar oefenduels niet verloor, is prettig. “Dat is zeker voor de spelers belangrijk. Als trainer kijk ik daar doorheen, straks wil ik winnen hoor, maar ik ben vooral bezig de manier van voetballen neer te zetten. Ik vind dat we in balbezit behoorlijk gespeeld hebben. We zijn op de goede weg.” Op 26 juli moet Ajax klaar zijn voor de echte strijd, dan is PAOK Saloniki de tegenstander in de voorronde Champions League.

De vraag is welke speler dan op ‘6’ speelt. Jairo Riedewald vulde dat uitstekend in tegen Marseille. “Ik vond dat de hele ploeg goed speelde, aanvallers die goed druk zetten en het daarmee de middenvelders makkelijker maken. Jairo speelde een goede wedstrijd. Je bent altijd op zoek naar balans in je elftal, die hadden we nog niet gevonden. Jairo is van nature een verdediger die ook erg goed kan voetballen en snel is.” Of Riedewald ook tegen PAOK op het middenveld staat, weet Bosz niet. “Dat moeten we nog bekijken.”  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.