Peter Bosz persco EL

Peter Bosz: ‘Wij kunnen beter voetballen’

Ajax strijdt donderdagavond tegen FC Kopenhagen om een plek in de kwartfinales van de Europa League. De Amsterdammers moeten de 2-1 nederlaag van een week eerder goedmaken voor eigen publiek. Een 1-0 overwinning volstaat, maar Peter Bosz stemt zijn tactiek daar niet op af. “Wij zullen niet opeens hoger springen dan Kopenhagen en ook niet fysiek sterker zijn. Ik vind wel dat wij beter kunnen voetballen. Op dat vlak zullen wij het verschil moeten maken.”

Bosz wilde in aanloop naar de wedstrijd geen duidelijkheid geven over zijn opstelling. Dat deed hij bij de heenwedstrijd wel. “In Kopenhagen hadden we alle spelers bij elkaar en heb ik ze kunnen vertellen hoe we het wilden gaan aanpakken. Die kans heb ik nu nog niet gehad. De spelers waren gisteren vrij en druppelen nu binnen op de Toekomst. Een aantal spelers is twijfelachtig. Die wil ik eerst zien tijdens de afsluitende training. Pas daarna beslis ik of die jongens erbij zijn, en hoe we gaan spelen.”

De hoofdtrainer van Ajax kan geen beroep doen op de geschorste Davy Klaassen. “Hij is een speler in vorm, gaat voorop in de strijd en kan een doelpunt maken”, noemt hij de kwaliteiten van zijn aanvoerder op. “Natuurlijk wil je zo’n speler er graag bij hebben. Maar we zullen iemand anders opstellen en gaan ervan uit dat diegene het ook heel goed gaat doen”, aldus Bosz die verder over een vrijwel geheel fitte selectie kan beschikken.

Vermoedelijke opstelling:

Onana; Veltman, Sánchez, Viergever, Sinkgraven; Van de Beek, Schöne, Ziyech; Traoré, Dolberg en Younes

Bron:
Ajaxinside.nl

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.