Peter Bosz: ‘Ze hebben het mij heel moeilijk gemaakt’

Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 21 september 2016 23:52 – Bron: FOX Sports

1467968342

Peter Bosz is zeer tevreden na de 5-0 zege op Willem II in de KNVB Beker. Niet alleen wegens de uitslag, maar ook het spel van Ajax heeft hem goed gedaan. Hij begon met tien andere spelers in de basis dan de afgelopen wedstrijden en daarom werd de vraag gesteld of Ajax het toernooi wel serieus nam. “Ik denk dat de jongens het perfecte antwoord hebben gegeven. Dit is eigenlijk de eerste keer dat ik rustig op de bank heb gezeten”, aldus Bosz in gesprek met FOX Sports.

Ajax heerste de gehele wedstrijd. Bosz zag eindelijk dat zijn ploeg in de bal goed liet rondgaan. “We waren heel vast in balbezit. Het liefst heb ik als trainer dat we de controle uit balbezit hebben en dat de tegenstander daar achteraan moet lopen en wij de bal niet onnodig verliezen. Dat is vandaag gelukt. De jongens hebben een hele goede wedstrijd gespeeld”, geeft hij de complimenten aan zijn ploeg. “Wat dat betekent voor de opstelling van aankomend weekend tegen PEC Zwolle? Dat ze het mij heel moeilijk hebben gemaakt.”

Eén van de debutanten was Matthijs de Ligt die een sterke wedstrijd speelde. “Ik vond hem foutloos. Dat had ik ook verwacht, want ik heb hem eigenlijk alleen nog maar foutloos gezien. Hij maakt een volwassen indruk in zijn spel ondanks zijn jonge leeftijd. Het is een uitstekende speler.” Bosz was ook lovend over Daley Sinkgraven als linksback. “Ik heb geen fout van hem verdedigend gezien. Niet één. Ik vond hem echt geweldig verdedigen.”

Hakim Ziyech mocht voor het eerst op het middenveld spelen en bekroonde een prima wedstrijd met twee assists en een doelpunt. Toch blijft Bosz kritisch op de spelmaker. “Ik vond dat hij nog steeds wel wat balverlies had. Hij is zo’n goede speler die minder van dat soort ballen mag verliezen. Hij had wel een aantal malen dat hij een aanvaller geniaal wegsteekt. Het is een hele goede speler die nog beter kan.”  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.