Peter Bosz persco EL

Peter Bosz: ‘Ze spelen erg wisselend’

Ajax neemt het donderdagavond in de kwartfinales van de Europa League op tegen Schalke 04. De Duitsers komen op bezoek in de Amsterdam ArenA. Peter Bosz heeft de laatste wedstrijden van Schalke 04 gezien en kan moeilijk inschatten hoe de tegenstander voor de dag zal komen. “Ze spelen erg wisselend”, zegt hij in gesprek met FOX Sports. “Tegen Wolfsburg vond ik ze heel erg goed, maar tegen Werder Bremen kenden ze een mindere fase en verloren ze ook.”

Ajax zal de ploeg van oud-Ajacied Klaas-Jan Huntelaar verre van onderschatten. “Ze hebben goede spelers, die niet altijd even goed samenspelen. Maar het zijn volwassen spelers, echte profs, met veel kwaliteit”, aldus de analyse van de hoofdtrainer van Ajax. Het strijdplan van de Amsterdammers ligt al klaar. “We moeten zorgen dat zij niet in hun spel kunnen komen, en dat wij wel ons eigen spel kunnen gaan spelen. Dat zal de strijd worden.”

Bosz kan beschikken over een fitte selectie, enkel Lasse Schöne ontbreekt wegens een schorsing. “Het staat er goed voor. Iedereen heeft kunnen meetrainen met de groep.” Ajax heeft een druk programma en qua belasting probeert de technische staf daar rekening mee te houden. “Je probeert wel een plan te maken. Een Justin Kluivert kan bijvoorbeeld geen vier wedstrijden in acht dagen spelen. Dan maak je zo’n jongen kapot. Het is aan ons om dat zo goed mogelijk te managen, zodat spelers ook deze hoeveelheid wedstrijden kunnen spelen.”

Vermoedelijke opstelling Ajax:

Onana; Veltman, Sánchez, Viergever, Sinkgraven; Klaassen, Van de Beek, Ziyech; Kluivert, Traoré en Younes

Bron:
FOX Sports

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.