Peter Bosz persco NL

Peter Bosz: ‘Zondag is een belangrijke wedstrijd’

Ajax schreef donderdagavond geschiedenis door de finale van de Europa League te halen. Peter Bosz probeert de euforie echter te temperen, omdat het seizoen nog niet klaar is. “We beseffen dat het een bijzondere prestatie is, maar het dak is er nog niet afgegaan. We hebben zondag nog een hele belangrijke wedstrijd tegen Willem II, en daarna natuurlijk nog de finale”, aldus de hoofdtrainer van de Amsterdammers.

Ajax verloor eerder dit seizoen in de Amsterdam ArenA van Willem II. Wil Bosz wraak nemen op die nederlaag? “Nee, ik heb totaal geen revanchegevoelens. Zo zit ik als mens ook helemaal niet in elkaar. Het heeft ook niks meer met elkaar te maken. Als je kijkt naar de elftallen die toen op het veld stonden in vergelijking met een aantal weken later in de beker, is dat een groot verschil.” In de beker wist Ajax wel met ruime cijfers te winnen van de Tilburgers. Toen werd het maar liefst 5-1. Dat was ook de wedstrijd waarin zich het huidige basiselftal voor een groot deel vormde.

Ajax kan dit seizoen in twee wedstrijden nog twee prijzen pakken. “Er is nog heel veel te winnen voor ons. Dat begint zondag, maar we zijn wel afhankelijk van wat Feyenoord doet. Maar wij moeten zorgen dat wij onze eigen wedstrijd winnen, willen we überhaupt kans hebben om kampioen te worden. Dan leggen we de druk bij Feyenoord. Hoe groot ik de kans inschat dat het gebeurt? Dat weet ik niet, dat ligt volledig aan Feyenoord. Het enige dat wij kunnen doen is onze eigen wedstrijd winnen. Je zou jezelf wel voor je kop slaan als Feyenoord niet wint en je zelf ook niet wint.”

Het is nog even de vraag over welke spelers Bosz zondag kan beschikken, want niet iedereen is ongeschonden uit de strijd gekomen. De hoofdtrainer vna Ajax kan nog niet zeggen of er veel wijzigingen in het basiselftal zullen worden doorgevoerd, net als afgelopen zondag tegen Go Ahead Eagles. “Dat hangt er vanaf hoe de spelers ervoor staan. Een aantal jongens hebben behoorlijke tikken opgelopen, dus we moeten afwachten hoe dat zich herstelt.”

Vermoedelijke opstelling Ajax:
Onana; Veltman, Sánchez, De Ligt, Viergever; Klaassen, Schöne, Ziyech; Traoré, Dolberg en Younes

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.