Piet Keizer (73) overleden

Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 11 februari 2017 17:17 – Bron: Ajax.nl

Piet Keizer is zaterdag op 73-jarige leeftijd overleden. Het Ajax-icoon is gestorven aan de gevolgen van longkanker. Ajax meldt dat het een kort ziekbed betrof. Keizer speelde in dertien jaar maar liefst 490 wedstrijden voor Ajax en scoorde 189 doelpunten. Keizer maakte deel uit van de selectie die in 1971, 1972 en 1973 de Europa Cup I won, samen met onder meer Johan Cruijff.

De buitenspeler werd wereldwijd bekend dankzij ‘de schaar’. Hij paste deze actie met regelmaat toe en tegenstanders tuinden er vrijwel elke keer weer in. Als linksbuiten kwam Keizer ook 34 keer in actie voor het Nederlands Elftal waarin hij elf doelpunten wist te scoren. In 1974 stopte hij met voetballen. Keizer werd in 2010 benoemd tot erelid van Ajax, een titel welke hij later inleverde als protest tegen het beleid van de club.

Ajaxinside.nl wenst alle familieleden en vrienden van Piet Keizer veel sterkte toe met het verwerken van het verlies van dit Ajax-icoon.  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.