Piet Keizer: ‘Ajax speelt niet aantrekkelijk’

Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 08 juni 2013 13:03 – Bron: AD Sportwereld

Piet Keizer is niet onder de indruk van het spel dat Ajax de laatste jaren laat zien. Ondanks de drie landstitels vindt Keizer het spel het aanzien vaak niet waard. “Ik heb geregeld op de tribune gezeten, maar ik heb me zelden vermaakt. Ze raken de bal niet kwijt hoor, maar die ging dan te veel breed en terug. Risico werd vermeden. Het was niet aantrekkelijk. Er waren dit seizoen wedstrijden waarbij ik dacht: wat heb ik hier te zoeken? Dan ging ik ook weg in de rust”, aldus het clubicoon.

“Waar komt de euforie bij Ajax vandaan, vraag ik me af”, vervolgt Keizer in het Algemeen Dagblad. “Het eerste elftal is wat dat betreft een afspiegeling van de jeugd. Ze spelen in een laag tempo, vaak vanuit stand, te veel in de breedte en de meesten met één been”, gaat hij kritisch verder. “Hoe vaak zie je niet dat een speler wordt aangespeeld aan de linkerkant die de bal dan met rechts aanneemt?”

Keizer heeft daarentegen weinig kritiek op Frank de Boer. “Hij doet het goed, zeker. Hij heeft al afstand genomen van zijn eigen carrière, maar is meer coach dan trainer. Dat is ook zijn opdracht: presteren met het eerste team. Ik heb niet de indruk dat hij zich sterk heeft verdiept in het verbeteren van de persoonlijke kwaliteiten van de spelers. Daar heeft hij ook geen tijd voor. Wil je je Europees manifesteren, dan moet het rendement veel hoger.”

Voor individuele training is Dennis Bergkamp aanwezig. “Daar ben ik positief over. Hij reikt spelers daadwerkelijk iets aan, woord en daad. Hij vertelt het waarom en kan het voordoen. Is de balaanname goed, kan het meters schelen, heb je meer tijd om een hoek uit te zoeken. Ik ben ook blij dat Jaap Stam terugkomt. Dan heb je een trainer voor het pure verdedigen en één die verdedigend én in balbezit goed was. Mooier kan niet.”  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.