Pijnlijke nederlaag van Jong Ajax bij Jong AZ

Jong Ajax leek in Alkmaar op weg naar een belangrijke zege in de strijd om de eerste plaats in de Jupiler League. Na 55 minuten spelen stond de ploeg met 0-2 voor tegen de beloften van AZ, maar na negentig minuten stond de eindstand van 4-2 op het scorebord.

Beide ploegen lieten tijdens de openingsfase zien aan elkaar gewaagd te zijn. Jong AZ speelde fel en liet de bezoekers niet in hun spel komen. Na twintig minuten spelen greep Jong Ajax de controle en kreeg de ploeg goede mogelijkheden om de score openen.

Door treffers van Noussair Mazraoui en Mateo Cassierra kwamen de Amsterdammers op 0-2 in het AFAS Stadion. Jeremy Helmer en Tiijani Reijnders brachten de thuisploeg terug in de wedstrijd waarna Mats Seuntjens in de 85e minuut AZ opnieuw op het winnende spoor zette. Levi Garcia bepaalde in de extra tijd de eindstand op 4-2.

Jong Ajax staat met 26 punten nu tweede in de Jupiler League. Koploper NEC heeft er 30. Vrijdag staat in stadion De Goffert in Nijmegen de topper tussen beide teams op het programma.

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Jelle Spanninga

Jelle Spanninga

Redacteur AjaxInside | De jeugd heeft de toekomst | Student