Donny van de Beek

Plotse reserverol voor Van de Beek: “Dat kwam wel als een klap”

Voor Donny van de Beek was er afgelopen zondag in de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht plotseling geen basisplek. Toch is de 20-jarige middenvelder van Ajax geselecteerd voor het Nederlands Elftal.

“Dit is toch weer even een andere omgeving, met andere jongens. Ik kan de teleurstelling even van me af trainen en hopelijk van me af voetballen”, zegt de Ajacied tegen De Telegraaf. De plek op de bank en de nederlaag tegen FC Utrecht kwamen hard aan. “Dat kwam wel als een klap. Ik hoorde het zaterdag officieel, maar ik kon eerder al merken dat Siem de Jong zou spelen.”

Trainer Marcel Keizer gaf Van de Beek nog wel uitleg. “Hij vond dat anderen ook een kans verdienden. De duels voor Feyenoord vond ik dat ik wat minder speelde en de kritiek was toen terecht, maar ik merkte dat ik de stijgende lijn weer te pakken had”, vindt Van de Beek. “Dan komt de beslissing van de trainer slecht uit, maar die moest ik accepteren. Ik blijf vechten en heb er alle vertrouwen in dat ik mijn plek weer terug verover.”

Forum: Ajax: Seizoen 2017/18 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:
De Telegraaf

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.