Loting Champions League

POT 2: gunstige ontwikkelingen Ajax

Als Ajax zich aankomend seizoen via voorrondes weet te plaatsen voor de Champions League
dan kan het nog steeds in POT 2 terechtkomen. De Amsterdammers zijn afhankelijk van de ontwikkelingen in andere competities.

Kort beschouwd, de nummer 4 van Italië en Spanje mag geen hoger clubcoëfficiënt hebben dan Ajax. Bovendien moet de Europa League winnaar een club zijn die in de competitie al geplaatst is en hoger staat.

In Italië kan AS Roma nog 4de worden, de Romeinen speelde dit weekend gelijk tegen Genoa en zagen als nummer 5 de achterstand op Atalanta oplopen. De revelatie van de Serie staat met drie wedstrijden te spelen nu 3 punten voor en heeft ook een aanzienlijk beter doelsaldo.

In Spanje voltrekt zich een vergelijkbaar scenario; het Sevilla van ex-Ajacied Max Wober heeft een hoger coëfficiënt maar staat ook 5de. De club uit het zuiden van Spanje verloor thuis van Leganes terwijl concurrent Getafe wel zijn plicht deed tegen Girona. Het doelsaldo van Getafe is vergelijkbaar met dat van Sevilla maar het heeft 3 punten meer met nog twee wedstrijden te spelen.

Als Getafe en Atalanta het volhouden dan moet Ajax hopen dat de Europa League winnaar al geplaatst is. Bij voorkeur moet Chelsea de beker dan winnen.

* Mocht Ajax de CL-finale bereiken dan gaat het Zenith Sint Petersburg voorbij in de ranking en heeft een positief scenario minder nodig.
* Als in Portugal Benfica kampioen wordt (het staat nu twee punten voor) en FC Porto als nummer 2 in de voorronde struikelt heeft Ajax een positief scenario minder nodig
* Mocht Ajax de CL finale winnen dan komt het automatisch in pot 1

Geschreven door forumlid en insider Pushkin.

Forum: Ajax: Seizoen 2018/19 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.