Christian Poulsen wil bij Ajax blijven. De Deen wordt in verband gebracht met FC Kopenhagen, maar heeft geen interesse om Amsterdam te verlaten. “Ik ben blij dat ik word gelinkt aan FC Kopenhagen, omdat ik mooie herinneringen aan die club heb. Maar ik moet zeggen dat ik het erg naar mijn zin heb hier en ernaar uitkijk om nog een jaar voor Ajax te spelen. Ik speel bij een goede club, dus eigenlijk kijk ik niet verder.”

De routinier voelt zich thuis in Amsterdam. “Ik ben al op veel plaatsen geweest en ik voel dat we in Amsterdam dichter bij zijn bij wat we willen. Ik geniet hier”, vertelt hij tegenover het Deense Sporten.dk. “We hebben een goede school gevonden voor onze oudste twee kinderen en mijn vrouw is een fotostudio begonnen. Op mijn leeftijd is het mooi als je weet dat iedereen het naar zijn zin heeft.”

Over contractverlenging wordt met Poulsen nog niet gesproken. “Als het goed gaat komend jaar en de club wil verlengen, dan zullen we om tafel gaan gedurende het seizoen. Op mijn leeftijd bekijk ik het per seizoen. Momenteel heb ik geen behoefte aan contractverlenging.”