Pover Ajax weet maar net puntenverlies te voorkomen: Willem II – Ajax 0-1

Volgende week staat de heenwedstrijd voor de achtste finale van de Champions League tegen Benfica op het programma, maar eerst moest er vandaag in de Eredivisie afgerekend worden met Willem II. De wedstrijd begon om 18.45 uur en weer kreeg Davy Klaassen de voorkeur boven Ryan Gravenberch.

Beter gezegd: Berghuis krijgt de voorkeur op de positie van de hoogstwaarschijnlijk vertrekkende Gravenberch. Iets wat de vorige wedstrijden zeer in de smaak viel. Hopelijk wordt dit voortgezet in de resterende wedstrijden. Te beginnen dus in Tilburg. Met weer fans op de tribune die voor een goede sfeer zorgden. Wel was het winderig en regenachtig.

Het grote Ajax komt op bezoek en dat betekent dat de tegenpartij alles uit de kast haalt. Zo ook met Willem II dat de voorgaande negen wedstrijden niet had gewonnen. Na een kwartier hadden beide ploegen nog geen enkele serieuze kans gecreëerd. Ajax bleef slecht spelen en zo ook Blind die met een slechte pass zijn directe tegenstander Nunnely lanceerde, die vond Hornkamp, maar die schoot te zwak in. Ajax ontsnapte. Ook na een half uur was het spelbeeld erg saai. Willem II was fanatiek, maar kon niet beter en Ajax spande zich nog niet bovenmatig in.

In de 37e minuut kreeg Timber een vrije kans, maar de verdediger kopte zwak in. Een minuut later schoot Antony met zijn kenmerkende actie net naast. Ajax werd net voor rust iets beter. Ook Berghuis, opnieuw Timber en Haller kregen nog mogelijkheden. Toch was de ruststand 0-0. Bij de vorige wedstrijden waar de Amsterdammers puntenverlies leden werd de rust ook bereikt met een brilstand. Ajax moet echt beter in de tweede helft.

Die begon zonder wissels aan beide kanten. Het spel bleef slecht, maar Ajax leek tien minuten na rust toch op voorsprong te komen. De goal van Tadic werd echter afgekeurd na buitenspel van Antony. Ajax werd sterker, maar na een dik uur stond het nog altijd 0-0. Gravenberch werd nog een half uur speeltijd gegund, Alvarez moest plaatsmaken. Klaassen miste nog een dikke kans. Het geluk was er niet en er was ook steeds minder tijd.

Zeventig minuten ploeteren en Danilo kwam erin. Zou de Braziliaanse spits de redder worden. De onzichtbare Klaassen werd naar de kant gehaald. Danilo was vlak daarna dichtbij, maar de Ajacied kopte de bal op de paal. Ook daar zat het weer niet mee. Maar toen…tien minuten voor tijd! Timber scoort! Antony draait de bal scherp in en Timber geeft alles om eraan te komen. Hij werkt hem met het lichaam en via Wellenreuther binnen, maar raakt daarbij geblesseerd aan zijn knie. Schuurs was zijn vervanger.

Antony kon de wedstrijd in het slot gooien, maar de Willem II-keeper Wellenreuther was net eerder bij de bal. Het bleef bij 0-1. Snel vergeten deze wedstrijd. Enige positieve waren de drie punten. Op naar Benfica uit!

Forum: Ajax: Seizoen 2021/22 (Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!)

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.