Primeur voor Ajax: Test met HawkEye systeem

Ajax maakt komend seizoen een primeur mee. De Amsterdammers zullen tijdens de strijd om de Johan Cruijff Schaal tegen AZ getuige zijn van een eerste officiële test met het HawkEye systeem in Nederland. De KNVB heeft bevestigd dat tijdens het duel om de eerste prijs van het seizoen gebruik wordt gemaakt van doellijntechnologie door middel van HawkEye. Ook tijdens de finale van de play-offs, de halve eindstrijd en finale van de KNVB-beker wordt het systeem ingezet.

Tot slot wordt ook in de laatste speelronde van de Eredivisie gebruik gemaakt van HawkEye. Naast doellijntechnologie worden ook de van Europese wedstrijd bekende vijfde en zesde officials ingezet. Al jaren laait de discussie dat doellijntechnologie moet worden toegepast. De FIFA heeft dit lang tegengehouden, maar intussen is de doorbraak aldaar. Zo wordt onder meer ook in Engeland komend seizoen getest met het systeem.  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.