‘Proberen om van Real te winnen’

Geschreven door Jurrian Beeuwkes – Uitgave: 26 september 2012 18:35 – Bron: Champions Matchday

Ajax hoopt op een stunt in de groepsfase van de Champions League. De Amsterdammers werden eind augustus gelinkt aan Real Madrid, Manchester City en Borussia Dortmund. Van laatstgenoemde werd vorige week al verloren (1-0). “We hopen zover mogelijk te geraken, maar het zou mooi zijn om derde te worden”, vertelt Siem de Jong tegenover Champions Matchday, het officiële magazine van het miljoenenbal.

“We zullen in ieder geval spelen om te winnen”, gaat hij verder. “We hebben niets te verliezen, dus kunnen vrijuit voetballen.” Spelen in de Champions League vraagt veel van jonge spelers. “Fouten kunnen fataal zijn. We hebben een jonge groep en moeten ons eigen spel spelen. Als we ons balbezit-spel goed uitvoeren, kunnen we iedereen problemen bezorgen.”

Met name met Real Madrid hebben de hoofdstedelingen nog een appeltje te schillen. De Amsterdammers werden voor het derde seizoen op rij aan Real Madrid gekoppeld. “We hebben de voorbije twee seizoenen ook tegen Madrid gespeeld, maar wisten geen enkele keer te winnen. Het zou mooi zijn om te spelen tegen iemand als Xabi Alonso en dan met een zege huiswaarts te keren.”  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.