Promes: “Ik wil bij Ajax weer die succesvolle voetballer van Spartak zijn”

Quincy Promes kijkt uit naar morgen. Dan staat Ajax – Lille op het programma. De eerste wedstrijd in Poule H van de Champions League. Iets waar hij als jongetje vroeger van droomde. De 27-jarige Ajacied speelde met Spartak Moskou al in het lucratieve toernooi, maar met de club uit zijn stad Amsterdam is het nog specialer.

“Voor mij was de Champions League ook een belangrijke reden om hier terug te keren. Ik heb vorig seizoen alle Europese wedstrijden gezien. Real vernederd, Juventus eruit geknikkerd en tegen de Spurs te weinig gekregen. Ze kennen Ajax weer in Europa. Hopelijk komen we weer zo ver”, zegt Promes in gesprek met De Telegraaf.

Promes wil zich bewijzen bij Ajax: “Ik wil bij Ajax weer die succesvolle voetballer van Spartak zijn. Ik wil kampioen worden, ver in de Champions League komen, veel assists leveren en heel vaak scoren. Hier bij Ajax kan ik ook op mijn beste posities spelen, achter de spits of als linksbuiten. Hier ben ik blij en gelukkig.”

De international kende wel een stroeve start in Amsterdam. Hakim Ziyech, Donny van de Beek en David Neres kregen de voorkeur. “Dat is logisch want zij hebben het vorig jaar fantastisch gedaan”, aldus de aanvaller. “Natuurlijk ben ik blij dat Hakim, Donny en Neres zijn gebleven. Dat maakt Ajax sterker. Volgens mij kunnen we ook allemaal samen spelen, maar dat is aan de trainer. Uiteindelijk stel ik mezelf op. Een goede Promes speelt, die zet je niet op de bank.”

Forum: Ajax: Seizoen 2019/20 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.