Promes lovend over Gravenberch en Ünüvar: “Ik ben een groot fan”

Quincy Promes was op dreef tijdens de eerste seizoenshelft van Ajax. Helaas was de 28-jarige Ajacied geblesseerd tijdens de laatste cruciale weken en liep de Amsterdamse club de volgende ronde van de Champions League mis. Toch kijkt de aanvaller uit naar de tweede seizoenshelft. Er valt nog veel te winnen en volgens de international ziet de toekomst er rooskleurig uit.

De toekomst van Ajax zijn ook de talenten als Ryan Gravenberch en Naci Ünüvar. Ze hebben een goede indruk achtergelaten bij Promes. “Ik vind Ryan Gravenberch beestachtig bezig. Die heeft een heel goed trainingskamp afgewerkt. En ik ben groot fan van Naci. Hij is zestien en is al met ons trainingskamp. Dat is toch bijzonder. Toen ik zestien was, werd ik weggestuurd bij Ajax. Het is mooi om te zien dat Naci al zo ver in zijn ontwikkeling is”, zegt de voormalige speler van onder andere Spartak Moskou en Sevilla.

Promes is inmiddels een routinier en neemt de talenten onder zijn hoede. “Ik maak graag een praatje met ze”, aldus de Amsterdammer. “Tegenwoordig wordt er ook anders omgegaan met de hiërarchie. Wij zijn heel relaxed in vergelijking met de generaties die voor ons waren. Het is niet meer zo dat een jeugdspeler eerst twee jaar zijn mond moet houden als hij bij het eerste komt. We gaan veel gelijker met elkaar om.”

Forum: Ajax: Seizoen 2019/20 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.