Er zijn de laatste tijd een hoop ‘belchinezen’ gesignaleerd in Europa en ook Nederland. Deze mensen zetten hoge bedragen in op uitslagen en kopen spelers en trainers om. Dat gebeurde in de Jupiler League, zo meldt Voetbal International, gebaseerd op de goksite winnerssite.com. De goksite meent de uitslagen van de vijf duels van tevoren juist te hebben gehad. Ook de wedstrijd PSV – Ajax (4-3) behoorde tot die vijf, maar daar doen de KNVB en de UEFA geen onderzoek naar.

“Maar ik heb nooit willen suggereren dat clubs of spelers zijn omgekocht. Alleen dat er veel geld in omgaat en dat de eerste divisie booming business is. Dat is toch opvallend?”, zegt Iwan van Duren, redacteur van Voetbal International. Van Duren meent dat de website betrouwbaarder is dan andere goksites. “Ze zeggen maar eens in de zoveel tijd zo’n tip te hebben. Dat maakt het geloofwaardiger. Ik wacht nu op een tip.”

Het is niet bewezen dat de genoemde duels daadwerkelijk betrokken zijn bij een omkoopschandaal. Zij worden alleen genoemd door winnerssite.com, die beweert de goede uitslag te hebben voorspeld.  

Reageren op dit bericht