Nick Viergever

PSV-er Viergever: “Als wij twee keer winnen, zijn wij kampioen”

Nick Viergever speelde tussen 2014 en 2018 vier seizoenen voor Ajax. Met de Amsterdamse club werd de verdediger nooit kampioen. Nu komt Viergever uit voor PSV en hoopt hij aan het einde van het seizoen wel met De Schaal te staan. Ajax staat met nog twee wedstrijden te gaan op doelsaldo voor op de Eindhovense club.

Viergever denkt dat Ajax nog puntenverlies zal lijden in die twee duels. “Als wij twee keer winnen, zijn wij kampioen”, zegt de ex-Ajacied tegen Voetbal International. “Elke wedstrijd is nu moeilijk. Er komt een bepaalde druk bij, dat je de wedstrijden moet winnen. Zeker nu het einde nadert. Wij moeten gewoon onze wedstrijden winnen en hopen dat Ajax punten laat liggen.”

Ajax speelt nog thuis tegen FC Utrecht. Op de laatste speeldag staat De Graafschap – Ajax gepland. Net zoals in 2016 toen Ajax daar de titel verloor. Viergever was op die zwarte Ajax-dag basisspeler. “Je hebt bepaalde wedstrijden die je nooit meer vergeet. Dat is daar een van. Ik wil er zo min mogelijk aan denken. Als je op de laatste dag geen kampioen wordt, vergeet je dat nooit meer. Als het woord “Graafschap” valt, is dat het eerste waar je aan denkt.” Van dat Ajax-team staan er nog maar 1 of 2 spelers op het veld voor de Amsterdamse club; Lasse Schöne en Joël Veltman.

Forum: Ajax: Seizoen 2018/19 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.