Zakaria Labyad

PSV wilde Labyad terughalen: “Is het dan verstandig terug te gaan?”

Zakaria Labyad tekende gisteren een vierjarige verbintenis bij Ajax. Met de transfer is 5,5 miljoen euro gemoeid. Dat bedrag kan door bonussen nog oplopen tot 6 miljoen euro. De 25-jarige aanvallende middenvelder is opgelucht en blij dat hij weer met trainer Erik ten Hag kan werken.

“De aanwezigheid van Erik heeft mijn wens naar Ajax te gaan vele malen versterkt. Maar ook zonder hem was ik graag die kant op gegaan”, vertelt de Marokkaans international aan De Telegraaf. Ajax was niet de enige club met belangstelling. Ook PSV probeerde de voormalige PSV-er tot een terugkeer te forceren. “Ja, dat kan ik niet ontkennen. Ik heb telefonisch contact met Marcel Brands (technisch manager, red.) gehad en werd door Phillip Cocu geappt”, vertelt de nieuwbakken Ajacied. “Maar ik had een verleden bij PSV. Is het dan verstandig terug te gaan? Mijn familie en ik dachten uiteindelijk van niet.”

Labyad wilde de transfer pas na de play-offs van FC Utrecht bekend te maken, maar het nieuws lekte al vrij snel uit. “Dat bracht mij in een moeilijk parket. Daarom heb ik samen met de directie van FC Utrecht besloten de deal af te ronden en naar buiten te brengen. Zo hoefde ik mijn transfer niet meer te verbergen, zodat ik eerlijk kon zijn naar de fans en de buitenwereld toe”, aldus Labyad.

Forum: Ajax: Seizoen 2017/18 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.