Ajax Thuisshirt 2017-18

PSV woest vanwege verplaatsen Ajax – PEC: “Dit is een kwalijke zaak”

De KNVB heeft besloten om Ajax – PEC Zwolle te verzetten naar 13 maart. Vanwege de Europese verplichtingen van Ajax kwam de Amsterdamse club niet aan voldoende rust toe voor de Nederlandse competitiewedstrijden. PSV-directeur Toon Gerbrands is woedend op de Nederlandse voetbalbond.

“Deze verplaatsing is tegen alle gemaakte afspraken met de betrokkenen voor dit en zelfs voor volgend seizoen. Daarover is kort geleden nog met Ajax, Feyenoord, PSV, de KNVB en Fox Sports gesproken”, zegt Gerbrands in gesprek met het Eindhovens Dagblad.

Volgens de algemeen directeur van PSV gaat de verplaatsing van Ajax – PEC Zwolle voor enorme problemen zorgen bij de andere clubs: “Hangende de competitie worden ineens spelregels veranderd. We hebben samen afgesproken dat wedstrijden van Europees spelende teams soms een dag of een paar uur naar voren of achteren kunnen worden verschoven. Prima. Daarmee kunnen de clubs die in internationaal verband actief zijn zich beter voorbereiden. Het scenario dat vandaag naar buiten komt is nog nooit besproken en de KNVB beslist nu op eigen houtje dat ineens een wedstrijd uit een speelronde wordt geplukt, waardoor gaten in de stand gaan ontstaan. Daarmee wordt de competitie op allerlei manier beïnvloed.”

Volgens de directeur van de Europees niet meer actief zijnde club was de uitleg van de KNVB ook zwak en hooghartig. “We zijn als kleine kinderen behandeld toen we om opheldering vroegen”, vindt Gerbrands. “Dit is beslist door Jan Bluyssen, de manager competitiezaken. Overleg bleek niet meer mogelijk. Er was aangegeven dat er woensdag geen bericht meer naar buiten zou komen, maar dat is ineens toch gebeurd.”

PSV wil dan ook stappen gaan ondernemen. “Zowel voor de ploegen aan de onderkant van de competitie als aan de bovenkant is dit een kwalijke zaak. We hebben niet voor niks regels met elkaar afgesproken en nu ineens worden die met voeten getreden en ook nog zonder enige vorm van overleg. Die regels spreken we samen met de clubs, Fox Sports en de KNVB af. Dit is ongelooflijk”, aldus de woeste Gerbrands.

Forum: Ajax: Seizoen 2017/18 (Lid worden? Klik hier!)

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Foto van Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.