Quincy Promes: ‘Belangrijk en bepalend zijn voor het team’

Quincy Promes is inmiddels ruim een week aangesloten bij Ajax en vanuit het trainingskamp in Oostenrijk vertelt hij over zijn eerste indruk. “Het bevalt heel goed. Er wordt keihard gewerkt om zo snel mogelijk fit te worden. Ik ben later aangesloten, maar ik denk dat ik me snel fit ga voelen. We hebben een goede groep waarin iedereen bereid is om hard voor elkaar te werken. Ik kijk er naar uit om zo snel mogelijk aan het seizoen te beginnen”, zegt hij op Ajax TV.

Promes is met zijn 27 jaar één van de oudere spelers in de selectie en neemt ook veel verantwoordelijkheid op zich. “Ik heb verantwoordelijkheidsgevoel naar jonge jongens, omdat ik mezelf herken in bepaalde soort type spelers. Daarin probeer ik te helpen, te sturen en positief feedback te geven over wat ze aan het doen zijn. Die jonge jongens zijn ook gretig om een plekje te veroveren en daar wil ik wel een leidersrol in spelen.”

Daarnaast heeft de aanvaller doelen voor zichzelf en met het team. “Ik wil belangrijk en bepalend zijn voor het team door zoveel assists te geven en goals te maken. Daarnaast ben ik hier gekomen om prijzen te pakken. Dat is één van mijn hoofddoelen. Wij moeten weer kampioen worden en we zijn naar onszelf toe ook verplicht om ons te plaatsen voor de groepsfase van de Champions League.”

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.