Rafael van der Vaart

Rafael van der Vaart: ‘Ajax heeft geen middenweg’

Rafael van der Vaart heeft woensdagavond genoten van Ajax. “Het was een fantastische avond, een Ajax dat bijna onherkenbaar speelde als je dat vergelijkt met zaterdag”, doelt hij op de afgang bij Heracles. “Hoe je dat verklaart? Het mag niet, maar dat gebeurt in het voetbal. Maar we leven in het nu, we hebben genoten van een prachtige avond. Alleen is het uiteindelijk wel een vervelende uitslag”, stelt hij tegenover de NOS.

Heeft Ajax nog kans om de volgende ronde te halen in de Champions League? “Mijn eerste gevoel zegt wel dat het klaar is. Je geeft nooit op, en iedereen zal zeggen dat als je zo speelt als gisteren je nog kans hebt, maar ook Real zal niet zo spelen als gisteren. Het leek wel alsof ze het op tachtig procent wilden doen. Spelers als Bale en Benzema speelden niks klaar. Als zij beter gaan spelen, dan wordt het heel lastig daar.”

Uiteindelijk kan Ajax het seizoen weleens eindigen zonder prijs. Hoe kan dat? “Ze hebben geen middenweg”, doelt hij op de hoge pieken en dalen in het seizoen. “Dat is ook de reden dat ze niet op de eerste plek staan in de competitie en dat ze er waarschijnlijk uitgaan in de Champions League. Misschien pakken ze dan nog de beker, maar is het eigenlijk een teleurstellend seizoen, want ze moeten kampioen worden. Bij momenten in het seizoen is het smullen geblazen en krijg je applaus, maar daar win je uiteindelijk niks mee.”

 

 

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.