Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 12 november 2009 00:41 – Bron: Highlow.nl

Je zou er een film van kunnen maken, de voetbalcarrière van Rasmus Lindgren. De Zweed speelde in de jeugd van Ajax, bij Jong Ajax en debuteerde in het eerste elftal. Tot veel speelminuten kwam hij niet, dus vertrok hij naar FC Groningen. Na zich daar tot belangrijke pion te hebben ontwikkeld, keerde de middenvelder terug in Amsterdam. Na een succesvolle periode onder Marco van Basten, hij werd zelfs aanvoerder, ziet Martin Jol het niet in hem zitten. En Lindgren speelt weer bij Jong Ajax.

“Het is een hele rare periode”, zegt de Zweed. “De nieuwe trainer kwam en het was al snel duidelijk dat ik niet in zijn plannen paste. De trainer heeft mij nooit iets vertelt over zijn plannen met mij en dat is niet leuk. Ik weet niet of Jol wel met de rest praat, maar wij praten niet veel met elkaar. Ik handel naar de situatie zoals deze nu is”, aldus de professionele Zweed die hard blijft werken. “Ik accepteer dat ik in het tweede speel en doe hier mijn best. Maar ik houd wel mijn ogen open”, doelt Lindgren op de transferperiode in januari. “Als de situatie blijft zoals die nu is, dan sta ik overal voor open. Ik wil niet per se weg, maar je moet kijken wat de mogelijkheden zijn en wat het beste voor je ontwikkeling is.”

Lindgren wil zijn plek bij het Zweedse elftal ook niet in gevaar brengen. “Ik hou van voetballen en daarom is deze situatie niet goed voor mijn interlandcarrière”, weet de Ajacied. “Ik heb altijd de club waar ik speel als hoogste prioriteit gezien, maar ik zal op een gegeven moment toch een keuze moeten maken. Dat is logisch, maar niet leuk. Ik denk toch met een schuin oog aan mijn carrière bij Zweden”, aldus Lindgren die gewoon weer wil voetballen in een eerste elftal. “Ik sta hier bij Ajax nog voor 2,5 jaar onder contract. Verhuur zou een optie kunnen zijn, maar dan wel naar een club die op een hoog niveau speelt. Ik heb nog geen beslissing genomen wat ik wil gaan doen, maar verder sta ik open voor alles. Zowel clubs uit Nederland als uit Zweden.”  

Reageren op dit bericht