Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 24 november 2010 09:00 – Bron: Telesport

Het 0-4 verlies tegen Real Madrid op dinsdagavond is hard aangekomen in Amsterdam. Maarten Stekelenburg zag zijn ploeg fouten maken en zo de Spanjaarden in de kaart te spelen. “Te vaak stom balverlies”, blikt hij terug. “Natuurlijk is dat frustrerend. Je probeert nog wel op je ploeggenoten in te praten. Maar iedereen heeft kunnen zien dat het kansloos was.”

Ook Luis Suárez wist dat zijn team eigenlijk geen kans maakte tegen De Koninklijke. “Het was ontzettend moeilijk voor ons”, zegt de Uruguayaan. “We begonnen nog wel goed. Na de 2-0 was het gebeurd”, aldus de aanvoerder van Ajax. Siem de Jong had vantevoren nog wel vertrouwen. “Natuurlijk hoop je voorafgaand aan het duel stiekem op meer. Maar op het moment dat wij de bal verloren, was er geen houden meer aan. Daar lag het grote probleem”, aldus de analyse van De Jong.

Martin Jol stak zijn spelers enigszins een hart onder de riem. “Ik verwijt mijn spelers niks. Ze willen alles geven en dat hebben ze ook gedaan”, aldus de oefenmeester. “Aan zo’n nederlaag is niets af te dingen. Het positieve is dat we op deze manier ervaring opdoen. Real Madrid is gewoon een van de beste ploegen ter wereld. Je ziet dan ook dat er een groot verschil is op dit niveau. Maar het zijn echt goede ervaringen voor ons.” Jol weet wat er nu moet gebeuren. “Voor nu moeten we keihard blijven werken en hopen dat we zo het vertrouwen terugkrijgen.”  

Reageren op dit bericht