Geschreven door Maurice Heijkoop – Uitgave: 12 december 2010 15:32 – Bron: De Telegraaf

Ajax heeft vanmiddag met 0-1 gewonnen van Vitesse. In het Gelredome in Arnhem was de Deense middenvelder Christian Eriksen matchwinnaar. Hij was verantwoordelijk voor het enige doelpunt in de wedstrijd, al in de elfde minuut. “Het ging goed. we hebben prima positiespel laten zien. Dat is de nieuwe input van de trainer”, aldus Eriksen na afloop van het duel.

Eriksen beleeft een prima periode tot nu toe bij de Amsterdamse club. Hij werd eerder deze week voor de tweede keer op rij uitgeroepen tot Deens talent van het jaar. “Het kan niet beter, of we moeten volgend jaar de Europa Cup winnen”, lachte Eriksen. De jongeling had ook een verklaring voor het iets mindere spel van de Amsterdammers aan het einde van de tweede helft. “We waren moe. We zetten nu veel meer druk op de bal dan onder Martin Jol en dat kost veel energie.”

Trainer Frank de Boer begreep dat zijn ploeg moeite had aan het einde van de wedstrijd. “Dat is logisch als je vier dagen na zo’n duel met AC Milan op z’n zwaar veld moet spelen”, vond De Boer. “Dan kan het licht bij sommige spelers uitgaan. Maar ik ben erg tevreden hoor. De jongens hebben gespeeld zoals ik dat graag zie. We hebben met durf en plezier gevoetbald. We hebben aangevallen en de tegenstander na balverlies meteen onder druk gezet. Het was alleen jammer dat het niet snel 2-0 en 3-0 werd.”

“Daarbij speelden we zonder onze topschutters Suárez en El Hamdaoui. Het geeft vertrouwen dat we ook zonder hen kunnen winnen,” voegde de trainer er nog aan toe.  

Reageren op dit bericht