Geschreven door Maurice Heijkoop – Uitgave: 29 november 2009 18:00 – Bron: De Telegraaf

“Dit ben ik,” aldus Marko Pantelic vanmiddag na het met 1-5 gewonnen duel tegen Vitesse. De Serviër wist met een hattrick zijn ploeg flink in het zadel te helpen. Bovendien snoerde hij hiermee alle criticasters de mond. “Dit is gewoon hoe ik ben. Ik heb in het begin veel kritiek bij Ajax gekregen. De laatste weken ben ik volgens mij wel belangrijk. Nu scoor ik drie keer en in een andere wedstrijd bereid ik drie doelpunten voor.”

Trainer Martin Jol was zeer tevreden over de van het Duitse Hertha BSC overgekomen spits. “Die jongen kreeg al kritiek voordat hij een bal in Nederland had getrapt. Hij zou arrogant zijn en niet kunnen voetballen. Het zal allemaal wel. Ik ben blij dat we hem er bij hebben. Het is bijna ongelooflijk dat zo’n jongen in Nederland speelt. Hij heeft specifieke kwaliteiten.”

Ook scheidsrechter Ruud Bossen was een veelbesproken man na afloop. Hij gaf geen penalty aan Vitesse toen Ajax-verdediger Toby Alderweireld hands maakte. “Het was geen opzettelijk hands, dus in mijn ogen is het dan ook geen strafschop”, luidde het commentaar van de arbiter. In de rust gaf Bossen nog toe aan Vitesse-trainer Theo Bos dat hij de situatie niet goed had gezien. “Maar ook nadat ik de beelden heb teruggezien blijf ik bij mijn standpunt.”  

Reageren op dit bericht