Loting Champions League

Reëel perspectief op pot 2

Gisteren beslechtte Ajax officieus de strijd om het landskampioenschap waardoor zeker is dat de Amsterdammers via de ‘kampioensroute’ kwalificatie voor CL mogen afdwingen. Als het Ajax lukt zich te plaatsen voor het kampioenenbal dan blijft het de vraag welke potindeling het krijgt. Het lukte Ajax nog nooit dit millennium om in ‘pot 2’ te worden opgenomen, maar nu is men dichtbij.

In Spanje mag Sevilla geen vierde worden, de club uit Andalusië speelde gelijk tegen Atletico Madrid en staat daardoor slechts zesde. Zowel Valencia als Getafe hebben met nog 1 duel te gaan 2 punten meer.

In Italië is AS Roma de sta in de weg. De Romeinen wonnen van Juventus maar hebben een achterstand van 3 punten op Atalanta. Ook AC Milan kan de hoofdstedelingen nog dwars zitten. Met nog twee duels te gaan en gelijk aantal punten staat Milan op basis van onderlinge duels voor AS Roma.

Het meest logische scenario is dat Sevilla en AS Roma er naast grijpen en dat brengt pot 2 erg dichtbij. Ajax is dan nog afhankelijk van de uitkomst van de Europa League finale. Kort gezegd zul je als Ajacied even voor Chelsea moeten zijn. The Blues dwongen al kwalificatie in de competitie af terwijl The Gunners de plek in rangschikking nog kan afsnoepen.

Als laatste is er nog een escape; voor Ajax zou het gunstig zijn als FC Porto afvalt. De club uit Oporto staat in de competitie tweede achter Benfica. Met twee punten voor en de laatste wedstrijd tegen Santa Clara zou Benfica het kampioenschap binnen moeten halen. Porto wacht in dat geval een tweeluik voor kwalificatie van de CL. Mocht PSV de eerste twee rondes overleven in het CL-kwalificatie toernooi dan is de kans ongeveer 50% dat het degens met de Portugezen kruist.

Geschreven door forumlid en insider Pushkin.

Forum: Ajax: Seizoen 2018/19 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.