De Toekomst

Rensch leert snel bij Ajax: “Je moet ook sneller denken en sneller spelen”

Vier maanden geleden maakte de inmiddels 18-jarige Devyne Rensch zijn debuut in Ajax 1. De verdediger heeft inmiddels 10 wedstrijden achter zijn naam staan in het eerste team van de Amsterdamse club. Aankoop Sean Klaiber komt al niet meer in het verhaal voor en ook vaste rechtsback Noussair Mazraoui moet op zijn tellen gaan passen.

Het kwam Rensch echter niet zomaar aanwaaien. Tijdens de training is het nog afzien. “Ik moet altijd in het midden van de rondo. En aan het einde van de training ruim ik vaak de spullen op. Ze hoeven het niet eens meer te vragen. Gelukkig helpen de oudere spelers ook wel, af en toe”, vertelt de jeugdinternational aan Ajax Life.

Bij Ajax 1 gaat het er heel anders aan toe dan bij de jeugdploegen. “Dat brengt een andere spanning met zich mee. Je moet ook sneller denken en sneller spelen. De tegenstanders zijn ook slimmer. Je moet zelf de knop snel omzetten, om niet gespannen te zijn”, aldus de Ajacied.

Noussair Mazraoui is niet fit en het is nog maar de vraag of hij morgen tegen Lille kan aantreden. Zo niet, dan maakt Rensch zijn Europese debuut. Ondanks zijn jeugdige leeftijd is Rensch al intensief met zijn vak bezig. “Ik bekijk altijd beelden van mijn tegenstander om te kijken wat hij doet, of hoe hij speelt. Daardoor ben ik gefocust. En de trainer zet je niet voor niets in de basis of laat je niet voor niets invallen”, aldus de zelfbewuste Rensch.

Forum: Ajax: Seizoen 2020/21 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.