Geschreven door Maurice Heijkoop – Uitgave: 29 december 2009 12:55 – Bron: Goal.com

Maarten Stekelenburg verloor vorig seizoen de keepersstrijd onder trainer Marco van Basten van Kenneth Vermeer. Zijn plek in het Nederlands elftal stond echter niet ter discussie. Bert van Marwijk hield het vertrouwen in Stekelenburg. Ook Martin Jol heeft het vertrouwen in de sluitpost. Stekelenburg staat dit seizoen weer gewoon vast onder de lat. De doelman in kwestie denkt dat het hele gebeuren hem zelfs sterker gemaakt heeft.

“Nu pas merk je wat voor invloed zo’n gebeurtenis op je heeft”, aldus Stekelenburg. “Ik ben nog steeds niet blij dat hij me passeerde, maar het heeft wel zijn waarde gehad. Je komt even terug op aarde. Dat is weleens goed.”

“Tijdens voorgaande seizoenen wist ik op de eerste training dat ik ging spelen. Nu weet ik dat niet alles vanzelf gaat. Volledig strijden voor je plek maakt je beter. Ik ben een trainingsbeest, maar ben nog meer het krachthonk ingedoken. Om de adrenaline eruit te pompen. Maar ook om aan fysieke kracht te winnen. Nu merk ik in de duels dat ik sterker ben, zekerder. Scherper ook.”  

Tsja Marco zal ook geen volledige zwakzinnige geweest zijn he. Die man heeft echt wel voetbalverstand. Maar zoals ik al zo vaak heb gezegd: hij had zijn carrière veel rustiger moeten opbouwen. Die stap van Jong Ajax naar het Nederlands Elftal, daar begon de ellende. Als Marco nog terugkeert als coach, dan moet hij een team als Sparta, Groningen of Heerenveen gaan doen, teams waar je de tijd krijgt om te bouwen. Teams met een warme omgeving en rustige fans. En wie weet is Marco dan op een dag klaar voor zijn droombaan..

Er zijn er maar weinig die er meteen stonden..

Reageren op dit bericht