Supporters Fans Ajax

Van Rhijn: “1-0 overwinning in De Kuip zeker een van mijn mooiste Klassiekers’

Ricardo van Rhijn speelde tussen 2011 en 2016 in de hoofdmacht van Ajax. De rechtsback werd drie keer kampioen met Ajax en speelde vele mooie wedstrijden. Zo ook de Klassiekers tussen de Amsterdamse club en Feyenoord. De voetballer denkt vooral met veel plezier terug aan de Feyenoord – Ajax van 2014/15. Van Rhijn was met een vrije trap verantwoordelijk voor de enige treffer.

“Als je met Ajax op bezoek komt bij Feyenoord, is het niet bepaald liefde die je krijgt van de supporters. Als speler van Ajax was die 1-0 overwinning in De Kuip zeker een van mijn mooiste Klassiekers”, zegt Van Rhijn tegen De Telegraaf. “Na mijn doelpunt hadden we de wedstrijd met 3-1 of 4-1 kunnen verliezen, maar we bleven met flink wat geluk op de been. En ja, als je dan weet dat er 50.000 mensen op de tribune tegen je zijn, is het alleen maar mooier als je vervolgens met drie punten van het veld stapt…”

Aanstaande zondag staat Feyenoord – Ajax weer op het programma. Van Rhijn kan de wedstrijd niet rechtstreeks zien, want de verdediger speelt met AZ op dat tijdstip ook een wedstrijd. “Of je nou als klein jongetje voor de buis zit, zelf op het veld staat of zoals ik als ex-Ajacied naar de wedstrijd kijkt: de Klassieker blijft speciaal”, aldus de ex-Ajacied.

Forum: Ajax: Seizoen 2017/18 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.