Ricardo Kishna

Ricardo Kishna: ‘Ik had graag langer bij Ajax gebleven’

Ricardo Kishna vertrok in de zomer van 2015 bij Ajax om bij Lazio Roma te gaan voetballen. Hij was een groot talent, maar kon niet goed door één deur met toenmalig hoofdtrainer Frank de Boer. “Of ik te vroeg ben weggegaan? Ja. Ik heb er geen spijt van, want de situatie was er niet naar om langer te blijven. Ik had wel graag langer gebleven, want ik had het heel erg naar mijn zin. Het was een leuke groep”, vertelt hij bij op het YouTube-kanaal van Andy van der Meijde bij ‘Andy in de Auto’.

Hij doet voor het eerst een boekje open over de situatie bij Ajax destijds. “Frank was op zich prima, maar we hadden veel ruzies over kleine dingen. Hij vond dat ik te weinig deed op de training. Als ik hem nu tegenkom, geef ik hem een knuffel. Ik ben hem ook dankbaar, hij heeft me laten debuteren en bij het eerste gehaald. Alleen als ik tijdens een partijtje vier keer scoor en hij zegt tegen mij: ‘je doet te weinig’, dan denk ik: trainer wat wil je nou? Ik ben geen speler die 15 kilometer per wedstrijd rent. Ik heb ook gezegd dat als hij zo iemand zoekt, hij iemand anders moet opstellen. Voor mij zit dat er niet in. Ik moet het van momenten hebben.”

Uiteindelijk vertrok Kishna bij Ajax en verkaste dus naar de Serie A. Het was een beslissing die niet eenzijdig werd genomen. “In eerste instantie wilde ik bij Ajax blijven, maar dat zat er niet. Het was voor beiden beter om ons eigen weg te gaan. Dus dan ga je verder kijken wat het beste voor je is. Ik kon naar Sevilla en Lazio en ik wilde gewoon voetballen.”

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.