Ricardo van Rhijn speelde dit seizoen voor het eerst een volledig jaar mee met het eerste elftal. En dat viel de rechtsback niet altijd mee. “Het zijn in elk geval belangrijke leermomenten geweest in mijn eerste volledige seizoen. Die hoop ik nu mee te nemen naar volgende seizoenen”, legt hij uit. “Ik ben er dan ook van overtuigd dat ik volgend seizoen nog sterker zal zijn.”

De Ajacied zag zichzelf in verdedigend opzicht af en toe door het ijs zakken. “Je moet er gewoon elk duel weer naar streven om je directe tegenstander onschadelijk te maken. En dat heb ik dit seizoen een aantal keer verzuimd. Voor mij zijn dat heel harde leermomenten geweest die ook afgestraft werden. Dat is dus iets om aan te werken.”

Van Rhijn heeft in korte tijd toch al veel bereikt. “Ik had een paar jaar geleden niet durven dromen dat ik twee keer kampioen zou worden in anderhalf jaar tijd. Dat is niet veel spelers gegeven. Daarnaast heb ik ook nog eens het Nederlands elftal bereikt. Ondanks dat is voor mij nog steeds alles redelijk nieuw.”

“Ik ben nog steeds maar 21, dus nog vrij jong. Ik ben echter geen jongen die op zijn 18de heeft gedebuteerd in het eerste elftal. Dat maakt ook niet uit, want niet iedereen bewandelt dezelfde weg. Ik ben heel blij met de route die ik nu heb gevolgd. Hopelijk volgen er nog een hoop hoogtepunten.”  

Reageren op dit bericht