Supporters Fans Ajax

Richt Ajax zich op na de winterstop?

Het Eredivisievoetbal ligt even stil door het WK voetbal, maar zal in januari weer losbarsten. Er zijn pas 14 duels gespeeld, maar tot dusver heeft Ajax verre van indruk gemaakt. Krijgt coach Alfred Schreuder de zaak, met eventueel wat aankopen, weer op de rit na de winterstop?

Ajax staat na 14 duels op de tweede plaats in de competitie, achter koploper Feyenoord. Ajax verloor tot dusver al 12 punten. Feyenoord staat drie punten voor en PSV heeft evenveel punten. Ajax heeft echter een beter doelsaldo en staat zodoende tweede, ondanks de matige eerste veertien duels.

Voor liefhebbers van football betting is het altijd weer spannend hoe het seizoen gaat eindigen. De Amsterdamse club zal alle zeilen bij moeten zetten om de titel dit seizoen te kunnen prolongeren.

Wat gaat Ajax deze winterstop doen?

De Amsterdamse club betrok begin december al een trainingskamp op Marbella om de voorbereiding op de tweede seizoenshelft goed te starten. Er werden natuurlijk de nodige spelers gemist in verband met het WK, maar daardoor kregen ook enkele jonge talenten de kans om zich aan trainer Alfred Schreuder te tonen.

Dan is het nog de vraag welke spelers gaan vertrekken. Zo zou echte Ajacied Daley Blind naar verluidt transfervrij mogen vertrekken uit Amsterdam deze winter. De verdediger speelde in twee periodes bij Ajax en werd zeven keer landskampioen en éénmaal eerste met de Amsterdamse club. In de vier jaar dat hij bij Manchester United zat wist Ajax geen enkele keer de titel te pakken.

Ook Mohamed Kudus lijkt op weg naar de uitgang. De Ghanees international speelde een goed WK en staat op de nominatie om voor een mooie transfersom uit Amsterdam te vertrekken. Bij Ajax lukte het nooit echt om een vaste plek af te dwingen en na zijn goede WK heeft hij meerdere clubs voor het uitkiezen. Naast Kudus zou ook Alvarez mogelijk een transfer kunnen maken. Afgelopen zomer stond hij al in de belangstelling van Chelsea en de Mexicaan hoopt opnieuw op die interesse te kunnen rekenen.

Mochten deze spelers vertrekken dan zal er zeker budget vrij komen voor inkomende transfers. De naam van doelman Andries Noppert werd al genoemd en er staan meer spelers op de lijstjes van de Amsterdamse scouts.

In de achtervolging op Feyenoord

Door de matige prestaties van Ajax in de laatste week voor de winterstop en het verlies van PSV tegen nummer vier AZ ging Feyenoord als verrassende koploper de winterstop in. De Rotterdamse club verloor weliswaar het uitduel met PSV,  maar won knap uit bij AZ.

Ajax en Feyenoord troffen elkaar tot dusver nog niet. In het begin van het nieuwe jaar staan de twee aartsrivalen tegenover elkaar. Ajax zal in de onderlinge duels met Feyenoord zeker de punten binnen moeten halen, om niet op een grotere achterstand te geraken op de Rotterdammers. De concurrent heeft de boel met trainer Arne Slot aardig op de rit en lijkt een serieuze bedreiging dit seizoen. Misschien nog wel meer dan de verwachtte grootste concurrent PSV, die net als Ajax zelf een lastige en wisselvallige eerste seizoenshelft kenden.

Ajax zal in de resterende 20 duels alle zeilen bij moeten zetten om aan het einde van de rit weer met de schaal in de handen te staan. Zowel Feyenoord als PSV en AZ zullen er alles aan doen om een vijfde triomf op rij in de hoofdstad te voorkomen.

 

Bron:
Ajaxinside.nl

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.