Riechedly Bazoer: ‘Dit maakt mij alleen maar beter’

Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 29 maart 2016 23:26 – Bron: FOX Sports

1459286712

Riechedly Bazoer maakte dinsdagavond zijn basisdebuut in het Nederlands Elftal tegen Engeland op Wembley. De Ajacied is trots en tevreden. “Uiteindelijk is het fantastisch, Je wint in een vol stadion met 1-2 van Engeland. Het was een enorm goede teamprestatie”, aldus Bazoer tegen FOX Sports die ook heeft genoten. “Het is ongelooflijk om dit als 19-jarige jongen mee te maken in het Wembley stadion voor 90.000 man. Daar ben ik enorm trots op.”

De middenvelder vond dat de wedstrijd redelijk in evenwicht was. “We hebben een paar goede kansen gehad in de eerste helft, zij ook. We verdedigden ook goed. Het was jammer dat we vlak voor rust die 1-0 tegen kregen. We hadden allebei wel recht op een doelpunt.” Al met al wil Bazoer vooral positief vooruit kijken. “Engeland is geen makkelijke ploeg. Dit is een goed resultaat waar we veel vertrouwen uit moeten halen.”

Bazoer vond het duel niet extra zwaar, maar merkt wel dat het niveau een stuk hoger ligt dan hij gewend is. “Het gaat veel sneller dan in de Eredivisie. De besten van de Premier League spelen hier natuurlijk. Je moet een hoger baltempo hanteren en de hele tijd om je geen kijken. Dit maakt mij alleen maar beter.” Over zijn eigen spel was hij best tevreden. “Ik denk dat ik redelijk goed heb gespeeld, ik hoop dat ik dit vast kan houden.”  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.