Riedewald gaat voor basisplaats

Geschreven door Thorben Jansen Of Lorkeers – Uitgave: 18 juli 2015 12:00 – Bron: NU Sport

1437159741

Jairo Riedewald begon in de oefenwedstrijd tegen Wolfsburg naast Joël Veltman centraal in de verdediging. Hoewel het slechts een oefenwedstrijd was, lijkt de 18-jarige linkspoot een goede kans te maken op een basisplaats komend seizoen in Ajax 1, al wil de speler zelf daar nog niks van weten. ”Dat ik basisspeler ben staat volgens mij nog helemaal niet vast, maar het is wel mijn doelstelling voor dit seizoen”, zegt Riedewald in gesprek met NU Sport. “Ik wil laten zien dat ik er klaar voor ben.”

Mocht Riedewald daadwerkelijk basisspeler zijn, dan houdt hij daarmee onder meer 87-voudig Oranje-international Johnny Heitinga op de bank. ”Natuurlijk heeft hij veel voor het Nederlands elftal gespeeld, maar ik wil ook interlands spelen en ik moet toch ergens beginnen. Misschien speel ik dit seizoen samen met hem en misschien moet ik af en toe op de bank plaatsnemen, dat vind ik geen probleem. Ik leer sowieso van hem, of hij nou wel of niet speelt.”

Riedewald is in ieder geval blij dat de 31-jarige routinier terug is bij Ajax. ”Met hem komt een echte persoonlijkheid binnen, dat zie je ook in z’n coaching en z’n spel. Ook buiten het veld geeft hij veel tips. Aan zijn stemgeluid hoor je al dat hij een leider is.”

Vorig seizoen maakte Riedewald ook veelvuldig minuten als linksback en verdedigende middenvelder. Dit jaar richt het talent zich op de positie in het hart van de verdediging. ”Ik focus me nu op de positie links centraal achterin. Misschien maak ik later een stap naar het middenveld, maar daar kijk ik nu nog niet naar. Ik vind mezelf links centraal het beste, daar heb ik ook mijn hele jeugd gespeeld. Ik houd er wel van om me met de aanval te bemoeien.”

Afgelopen seizoen kreeg Ajax kritiek om het vertoonde spel. Riedewald ziet al veel vooruitgang ten opzichte van het vorige voetbaljaar. ”We zetten nu iets hoger druk, zijn wat feller en gretiger. Jasper Cillessen is een hele goede keeper en hij kan goed meevoetballen, maar we willen zo min mogelijk op hem terug spelen en juist meer vooruit spelen. Dat is waar Ajax voor staat.”  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.