Riedewald: ‘Ik ben op zoek naar speelminuten’

Geschreven door Thomas Aalderink – Uitgave: 19 december 2016 17:12 – Bron: Telesport

1437159741
Onder Frank de Boer kon Jaïro Riedewald bijna altijd op een basisplaats rekenen en aan het begin van dit seizoen leek ook Peter Bosz een vaste plek te hebben ingeruimd voor de talentvolle linkspoot. Volgens de nieuwe trainer was hij namelijk de enige man voor de nummer zes positie. Inmiddels heeft hij die plek verloren aan Lasse Schöne en is Nick Viergever de eerste keuze in het centrum naast Davinson Sánchez. Toch laat Riedewald zich niet uit het veld slaan en wil hij knokken voor zijn plek: “Nieuwe ronde, nieuwe kansen. In het nieuwe jaar laat ik vanaf het begin zien wat ik kan. Dat ik een serieuze kandidaat ben om in de basis te staan.”

Door de schorsing van Nick Viergever kreeg Riedewald nog voor de winterstop de kans om zichzelf te bewijzen. Uitgerekend in misschien wel de belangrijkste wedstrijd van het seizoen tot zo ver moest hij er staan. Tegen PSV speelde de twintigjarige Haarlemmer nagenoeg foutloos. “Ik heb voor mezelf wel lekker gevoetbald. Hopelijk kan ik die lijn doortrekken en de trainer ervan overtuigen dat ik in het elftal hoor. Het was lastig, omdat ik week na week op de bank zat. Je wordt niet suf, maar weet wel dat je niet gaat spelen,” Aldus Riedewald tegenover Telesport.

De keuzes die Peter Bosz heeft gemaakt waren voor Riedewald niet altijd even goed te begrijpen en zorgde voor de nodige frustratie. “Als je terugkijkt wat de trainer allemaal heeft uitgesproken in de media en je er toch naast komt te staan, dan is dat zeker frustrerend. Je gaat nadenken: ’het klopt niet, want je zegt dit en dat en toch speel ik niet’. Maar de trainer zal zijn redenen hebben en die moet je dan ook gewoon respecteren, want hij bepaalt uiteindelijk.”

Riedewald is niet de enige Ajacied die een persoonlijk teleurstellende eerste seizoenshelft kende. Ook Riechedly Bazoer en Nemanja Gudelj verloren de strijd op het middenveld en moesten genoegen nemen met een plekje op de bank. Inmiddels is Bazoer vetrokken naar VfL Wolfsburg en ook Gudelj lijkt op weg naar de uitgang. Riedewald begrijpt hun beslissing, maar wil zelf geen beslissing nemen waar hij later spijt van krijgt. “Natuurlijk is het ook wel eens door mijn hoofd gegaan om te vertrekken, maar je moet altijd rustig blijven. We hebben nu vakantie en ik ga overleggen. Maar er is niets dat ik nu op het oog heb, hoor. Ik wil geen overhaaste beslissingen nemen. Ik heb nu weer een wedstrijd gespeeld en daar ben ik blij mee. Ik kijk aan hoe groot mijn kansen zijn de tweede seizoenshelft zo veel mogelijk te spelen.”

Speeltijd is nu dan ook het belangrijkste voor Riedewald. “Ik ben 20 jaar en wil minimaal vier, vijf wedstrijden per maand spelen. Ik zit volop in mijn ontwikkeling. En op dit moment wordt die geremd. Ik ben op zoek naar speelminuten. Helaas heb ik die de eerste seizoenshelft niet gekregen. Niemand is blij als hij op de bank zit, natuurlijk. Als ik 35 en aan het einde van mijn carrière was, zou ik het misschien nog wel begrijpen als ik een of twee duels niet zou spelen. Mijn doel was dit jaar zo veel mogelijk minuten te maken en dat is niet gelukt.”
 

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.