Riedewald: ‘Ik wil een persoonlijkheid worden’

1418978510

Twee jaar geleden maakte Jaïro Riedewald zijn debuut in de hoofdmacht van Ajax. Als invaller betrad hij het veld tijdens de lastige uitwedstrijd bij Roda JC. Met twee doelpunten in de slotfase zorgde hij er hoogstpersoonlijk voor dat de 1-0 achterstand werd omgebogen in een 1-2 overwinning. Inmiddels is Riedewald uitgegroeid tot een zekerheid in de defensie naast Joël Veltman en is hij van plan om daar nog een tijdje te blijven staan.

In gesprek met de NOS geeft de negentienjarige Ajacied aan dat hij Jan Vertonghen als voorbeeld ziet. “Hij ging precies op het goede moment weg bij Ajax. Het ging hem in zijn laatste jaar makkelijk af bij Ajax, zo kwam het op mij over. Dan moet je weg. Dat wil ik ook”, is Riedewald stellig. “Ik wil ook een persoonlijkheid worden en het gevoel krijgen dat ik qua ontwikkeling op het maximum zit bij Ajax. Dat ik toe ben aan de volgende stap.”

Ondanks dat hij drie A-interlands speelde, is Riedewald nog niet volledig tevreden. Frank de Boer gaf in de voorbereiding op dit seizoen aan dat ‘het monster in Riedewald’ nog wakker geschud moest worden. “Ik heb wel meer agressie in mijn spel en ben me er meer bewust van wat ik doe. Ik moet nog wel meer een persoonlijkheid worden,” aldus Riedewald.  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.