Riedewald: ‘Ik wil het beste van mezelf laten zien’

Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 01 september 2015 23:48 – Bron: NOS Sport

1437159741

Jairo Riedewald bereidt zich met het Nederlands Elftal voor op de EK Kwalificatieduels met IJsland en Turkije. De Ajacied zit voor het eerst bij de selectie van het ‘grote’ Oranje. “Ik besef me wel dat ik nog een jonge speler ben. Ik ben blij dat ik hier mag staan, het is een hele eer”, aldus Riedewald die weet dat hij op meerdere posities inzetbaar is. “Ik heb de afgelopen periode linkscentraal gespeeld, dat heeft ook mijn voorkeur.”

Oranje zit echter schaars in de linksbacks, een positie die hij ook bij Ajax heeft gespeeld. “Het is een aardig alternatief, maar wel heel anders. Normaal houd ik er meer van om in de as te spelen, dan kan je meer kanten op. Als linksback sta je aan de zijlijn, dus dat is altijd even omschakelen”, vertelt de pas 18-jarige verdediger in gesprek met de NOS. Rekent de Ajacied ook al op speeltijd? “Daar denk ik niet aan. Ik wil het beste van mezelf laten zien, dat is het belangrijkste.”  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.